Fra præst til terapeut

Størstedelen af mit arbejdsliv har jeg været daglig leder af Hejmdal, Kræftens Bekæmpelses rådgivningscenter i Århus. Den æra valgte jeg at afslutte i 2019 efter 17 år. Før det var jeg præst i folkekirken i 10 år og derefter leder af KFUM i Århus i 4 år. Som præst savnede jeg i høj grad at være i dialog med mennesker om dagligdags emner, fremfor at have rollen som 'ekspert' på det eksistentielle og spirituelle. Derfor supplerede jeg med en uddannelse som familieterapeut på Kempler Instituttet.

I mit lederjob på Hejmdal fik jeg rig lejlighed til at arbejde som terapeut.

I perioder har jeg været optaget af udvikling og forskning. Et af resultaterne blev en model for korttids familieterapi beskrevet i rapporten COSIP-rapporten. 

 

Helende arkitektur

I en årrække havde jeg fokus på helende arkitektur og blev privilegeret ved at få lov til at arbejde sammen med arkitekten bag bl.a. Guggenheim i Bilbao, Frank Gehry, LA, om at skabe et ikke-institutionspræget center, hvor rammerne appellerer til iboende ressourcer, kreativitet og spiritualitet.

 

Typisk mand

Ellers er jeg en typisk mand på 59 år, som i en ret sen alder er begyndt at se nærmere mig selv og på den maskuline identitet. De seneste år har jeg været initiativtager til et mentor- og netværkstilbud til mænd med kræft. Samtidig skrev jeg bogen, 'Mand på rejse' og senest romantrilogien om holdet, en gruppe mænd, der hjælper hinanden på alle ledder og kanter. 

Handyman og stjernekigger

På hjemmefronten er jeg altmuligmand og lever det meste af året i mit hjemmegjorte kolonihavehus med min kæreste, Elina. Hun er fra Argentina, hvilket jeg nyder godt af et par måneder om året, når vi rejser til vores andet hjem ved foden af bjergene i Cordoba provinsen. Her falder roen over mig, og inspirationen kommer næsten af sig selv.

På den anden side af kloden men under samme stjernehimmel, fandt jeg ud af, at jeg er et typisk Uranus-menneske med fisken som soltegn og løven i ascendant; en spændvidde, der er karakteristisk for mig.

Familiemenneske

Som far til 5 børn og dertil 7 børnebørn spiller familien naturligvis en stor rolle. Der sker noget med ens selvforståelse og prioriteringer, med så mange dejlige mennesker på helt nært hold.

IMG_1396
Billede1
Orange lyn
0henriks himmel