Foredrag efterår og vinter 20/21

Henriks%20Forside%205%20final_edited.jpg
Mand på rejse

Et humoristisk foredrag om mænd, hvordan de er, og hvor de kommer fra?

Måske er det fordi, jeg er selv er mand og godt og vel på den anden side af de halvtreds år, at jeg i øjeblikket synes, at mænds adfærd og vilkår er noget af det mest interessante.

Set på afstand er der måske ikke noget afgørende nyt og spændende at komme efter, for fremme i rampelyset fører vi mænd os stadig frem på en ret forudsigelig og unuanceret maskulinitet. Men det interessante og overraskende dukker op, når man kommer tættere på eller dykker ned i psyken. Så ændrer billedet karakter, og maskuliniteten bliver fascinerende og overraskende ved sin kompleksitet.

Som rådgiver i Kræftens Bekæmpelse er jeg privilegeret ved at komme tæt på mennesker på et særligt betydningsfuldt tidspunkt i deres liv. Mennesker, der står på kanten, er ofte meget autentiske og givende at være sammen med. Her er der ikke forskel på mænd og kvinder, essensen er den samme, men vores sprog og reaktionsmønstre er ofte meget forskellige.

Mænd har masser af følelser og alvorlige overvejelser, som kommer frem, når betingelserne er til det. Min erfaring fra samtaler med mænd i krise er, at ridserne i lakken får farverne og nuancerne frem.

Foredraget kan ses som en uhøjtidelighed hyldest til den maskuline kompleksitet, til spektret af farver og nuancer, der ligger lige under over-fladen.

Jeg kommer bl.a. ind på:

  • mandlig identitet under pres

  • mænd og sundhed/sygdom

  • er vi stadig fra Venus og Mars?

  • er moderne mænd kvinder med skæg?

  • mænds krisereaktioner

  • Er kirken i gang med et kønsskifte?

  • tips og tricks til at kommunikerer med en neandertaler

  • hvordan kommer vi mænd på sporet igen?

Fortælle-kunst

Et anderledes foredrag om at skabe en billed-roman.

Romanen På hjul gennem perleporten er blevet til i et spændende samarbejde mellem forfatter og kunstner. Resultatet er blevet en billedroman med knap hundrede tegninger og figurer og et meget karakteristisk person-galleri.

Arbejdet med bogen skred frem i små ryk, hvor idéerne skiftevis blev omsat til for-tælling og billeder. 

Henrik: Som fortæller oplevede jeg, at per-sonernes karakterer blev stærkere og tyde-ligere af at blive illustreret, og det blev lettere at give dem liv og lade dem 'overtage handlingen'.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Foredraget veksler mellem oplæsning, billeder og anekdoter fra bogens tilblivelse.

Hejmdal ... et himmelåbent hus

 

Et foredrag om 'helende arkitektur' med afsæt i Frank Gehrys perle i Aarhus

Nogle bygninger og rum kan noget fantastisk. De kan gøre noget ved os. Dygtige arkitekter kan mere end at skabe æstetik og skønhed. De kan spille vore gængse opfattelser et pus og sprænger rammerne for vores forståelse.

Frank Gehry er én af de ypperste. Siden Guggenheim i Bilbao har han bygget mesterværker verden over. I Skandinavien er det heldig blevet til ét, Kræftens Bekæmpelses rådgivningscenter, Hejmdal i Aarhus.

Bygningen gør halvdelen af arbejdet for os, har én af psykologerne udtalt, huset lukker op for rum i vores indre, som vi slet ikke kendte til.

Henrik: Jeg har haft det store privilegium at være med i tilblivelses-processen på tegnestuen i Los Angeles. I tre afgørende faser blev jeg inviteret ind som medarbejder i det team, der arbejde på 'danske hus'.

Foredraget kredser om principperne for helende arkitektur med man-ge eksempler og billeder fra Frank Gehrys byggerier.

Prisen for et foredrag er kr. 2.500
Hertil kommer udgifter til transport på kr. 2.00 pr. km. plus evt. broafgift eller færgebillet.
Transportudgiften løber max. op i kr. 1.500.