Mand på rejse

 

10 skønlitterære fortællinger om mænds rejser gennem kriser på jagt efter maskulin identitet.

Hvordan klarer han sig, når det for alvor gælder?  Ansigt til ansigt med døden, truslen om at skulle miste, valget mellem egne og andres behov, kravet om at indvi andre i sit inderste.

"Det er en smuk og meget indfølende bog, som Henrik Kruse har beriget os med. Et særligt, og nok på mange måder upåagtet emne, kræftramte mænd. Forfatteren har i kraft af sit virke været meget tæt på en række mænd i krise, mænd, der pludselig har fået kræft tæt ind på livet, og det er denne nære kontakt, der er kilden til den dybe indsigt og rigdom, som forfatteren øser af i bogen".

 

( Uddrag af Steen Hildebrandts forord )

Velkommen til mændenes verden

 

I romantrilogien om holdet møder du en flok mænd på deres hjemmebane. Her en bil er meget mere end noget, man kører i. Her, hvor et dask på skulderen og et skævt smil siger mere end 1000 ord. Set udefra kan denne verden virke overfladisk og følelsesforladt. Men, ...hvis du er opmærksom og træder varsomt, lover jeg dig en unik mulighed for at komme tæt på og se noget, der for mange er uopdaget land, ...noget varmt, nuanceret og meget respektfuldt.

8 mænd, en hund og en lastbil udgør holdet. Mændene har det til fælles, at de alle har haft eller stadig har kræft. De er opsatte på at hjælpe hinanden med at leve et liv, hvor der stadig er plads til de ting, der betyder noget, som kvinder, biler, kammeratskab og en god sag at kæmpe for. Helt ude på kanten gør de oplevelser om sig selv og om fællesskabets vilkår og betydning. På de hurtigt læste sider, som er de fleste, følger vi mændene og et par enkelte kvinder (i kulissen), når de får tiden til at gå med at sparke dæk, drømme om gamle biler og filosofere over tilværelsen.

Ud over at fortælle en god historie, har min intention været at tage læseren med ind i en maskulin verden, der i sin lettere karikerede udgave viser sammenhængen mellem overflade og dybde. Maskulin integritet, uden at det skal lyde for ambitiøst! Sagt med et kierkegaardsk udtryk lider vi alle af en sygdom til døden. Når mennesker midt i livet rammes af kræft, bliver vi mindet om vores uundgåelige skæbne. Om de tanker og reaktioner, det sætter i gang, kredser denne romans mest tætskrevne sider.

På hjul gennem perleporten

I første bog introduceres du til holdet. Spøgefuglen ’Mongs’ og vestjyden ’Købman-den’ får begge kam til det hår, ingen af dem længere har, da deres første ’opgave’, Johnny, gør sin entré i en knaldrød sportsvogn.

Johnny har ikke kun sygdommen at slås med. Han er raget uklar med sin familie, ikke mindst sønnen Michael, der er sprunget ud som bøsse.

Det bliver den farverige italiener, Albert, der på køreturene til Nordjylland får lirket ved låsen til Johnnys hemmelige indre.

For at finde en matchperson til en ’ny’ mand med en dårlig prognose, dykker Jobs, holdets uformelle leder, ned i Cohens underverden. Fire trin under gadeplan lever den alkoholi-serede musiker et beskyttet liv i en selviscenesat verden.

Den ’nye’ mand viser sig at være Imamen. Han og Cohen udvikler som ’det dødsmær-kede par’ et nært forhold, som end ikke ’den sidste fjende’ formår at bryde.

0imanen pianisten
0Albert tar sig til hovedet
0Cohen 1
0pianisten mongs imman hund
0Hamp 7 skov jobs
0Jobs Johnny hvalpe 1
0Johnny,albertino,jobs
0Lastbil_mongs_købmand_hvalpen

Frihed ... så langt øjet rækker

 

Romanen er anden bog i trilogien om holdet, en gruppe mænd med det til fælles, at de bor i Aarhus og alle har en kræftsygdom.

En søulk på Samsø bliver en meget stor mundfuld for makkerparret, Mongs og Købmanden. Johnny finder sin selvsikkerhed frem og erklærer sin kærlighed til Sille i Café Vingesuset. Det ser lovende ud, men Johnny har stadig nogle mørke sider at slås med.
Hampesuccessen vokser, ... i en sådan grad, at den bliver vanskelig at skjule for ordens
mag-ten.

På den ene ... og på den anden side

 

I denne sidste halvleg af romantrilogien om holdet, begynder Jobs på bænken. Friheden er for hans vedkommende blevet indskrænket til en celle og en tvungen plads i et fællesskab med andre kriminelle. Det, han troede, skulle være et alternativ til et studieophold, udvikler sig til en alvorlig krise.

Kim chokerer alle ved at springe ud som eventyrer. Han rejser til Sydamerika og hjælper sin nye kammerat, Carlos, med at finde sin biologiske familie.

Johnny knokler med at få et godt forhold til sine børn. Han er tilbage på jobbet og står pludselig over for en gammel flamme. Hun får pustet til gløderne og tændt et nyt håb.

Mongs og Købmanden kommer på en uventet op-gave i Italien. Knap er de hjemme igen, før Amor skyder med sine pile med købmanden som sit ud-valgte offer.

Imamen gør sig klar til sin sidste og uomgængelige rejse. Han får hjælp til forberedelserne af en nær ven.

Austin kim immanen
0carrera johnny italianer
0cafe skilt 1
0cohen i kro 3
0Cohen_med_øl__2
0Johnny i røg
0Johnny,hund,jobs
0kim
0Mongs forbavset

Priser og bestilling

Alle bøgerne koster kr. 150 pr. stk. De kan bestilles i boghandlen eller købes direkte på SAXO.COM. For e-bøger er prisen kun kr. 60.

Ønsker du alle 4 bøger, er der en tilbudspris på kr. 500 ink. forsendelse. Vil du benytte dig af tilbuddet, skal du sende pengene på mobilPay til 91562900. Husk at oplyse adressen i kommentarfeltet. Du vil i løbet af en uge modtage bog-pakken.